Orosz nyelvsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Adri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Reggeli, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
40 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
40 dkg főtt, füstölt nyelv ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Pirítóst adhatunk hozzá.