Gombás, göngyölt pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet szeletekre vágjuk és fólia alatt vékonyra kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után, nagyon finomra vagdaljuk és forró olajon éppen csak üvegesre párolva, rátesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd saját levében puhára pároljuk és összekeverjük a finomra vágott petrezselyemzölddel. Hűlni hagyjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a felvert tojást, 1 evőkanál tejfölt, a konyakot és a zabpelyhet, félretesszük. A hússzeletekből két téglalapot formázunk, külön-külön alufólialapra fektetjük, rákenjük a gombás masszát és szorosan felcsavarjuk. Az alufóliába csomagoljuk és két végét összetekerjük, mint a szaloncukornak. Tepsiben 2 ujjnyi sós vizet forralunk, a két tekercset beletesszük és előmelegített sütőben 40 percig 175 fokon sütjük, majd a fóliát felvágva 10 perc alatt a tetejét megpirítjuk. Közben a többi párolt gombára ráöntjük a bort, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük a tejföllel simára kevert liszttel. Kevergetve felfőzzük. A roládokat ferdén felszeletelve, a gombamártással leöntve tálaljuk. Ajánlott köret párolt rizs, galuska vagy burgonyapüré. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||