Grízleves kolbásszal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Andriska
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
30 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsíron a darát barnára pirítjuk, liternyi vízzel felöntjük, a vékonyra karikázott kolbászt belefőzzük. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, pirospaprikával és borssal elkeverjük, majd a levesbe habarjuk. Finomra metélt petrezselyemmel meghintve tálaljuk.