Gombás kakaspörkölt túró galuskával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Csípős, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Gombás kakaspörkölt
Túrógaluska
Gombás kakaspörkölt A felhevített libazsírban átpároljuk a hagymát és a kockára vágott kakashúst, a csontokat hozzáadva, jól összeforgatjuk és kevés vizet hozzáadva összefőzzük. Kis lángon pároljuk, szükség szerint kevés vizet hozzáöntve. Fűszerezzük és, ha majdnem puha, a gombát belekeverjük. Az utolsó percekben a vörösbort is hozzáöntjük. Jól átforralva tálaljuk. Túrógaluskát és savanyúságot kínálunk hozzá. Túrógaluska A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Kapros tejföllel leöntve önálló ételként, vajon átforgatva köretként tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||