Szecsuáni köröm (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Télbratyó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Kukta, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
10 db köröm 326 16 29 0.3 0 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéskörmöt felvágatjuk a hentessel. A felhevített olajon a félfőre vágott hagymát, a körmöt jól átsütjük, a zúzott fokhagymát, a felkockázott chilt és a többi hozzávalót belekeverve némi vízzel felöntve főzni kezdjük. Mindig, csak kevés forró vizet hozzáöntve, puhára pároljuk. Kuktában elkészítve gyorsabban kész lesz.
Párolt jázmin rizzsel kínáljuk.
Hasonlít a magyar körömpörkölthöz, de ízében más jellegű étel.