Lélekmelegítő csirkeraguleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat kifilézzük és a csontokból, bőrökből 1 liter vízzel, kb. 1 óra alatt, alaplét főzünk. Sózni nem kell. A felhevített olaj felén átsütjük, a felkockázott combokat. A másik felén, az apróra vágott zöldségeket. Mindkettőt lecsepegtetjük és fazékba tesszük. A lecsepegett olajon átsütjük, a chilit, a fokhagymát, a gyömbért, a lereszelt citromhéjat és összepároljuk, hozzáadjuk a citrom kicsavart levét és, ezt a keveréket, is, a fazékba kotorjuk. Felöntjük az alaplével és összeforraljuk. Kissé tovább főzzük, a keményítővel elhabart joghurttal, finomra vágott koriander és petrezselyem levelekkel megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||