Lélekmelegítő csirkeraguleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kifilézzük és a csontokból, bőrökből 1 liter vízzel, kb. 1 óra alatt, alaplét főzünk. Sózni nem kell. A felhevített olaj felén átsütjük, a felkockázott combokat. A másik felén, az apróra vágott zöldségeket. Mindkettőt lecsepegtetjük és fazékba tesszük. A lecsepegett olajon átsütjük, a chilit, a fokhagymát, a gyömbért, a lereszelt citromhéjat és összepároljuk, hozzáadjuk a citrom kicsavart levét és, ezt a keveréket, is, a fazékba kotorjuk. Felöntjük az alaplével és összeforraljuk. Kissé tovább főzzük, a keményítővel elhabart joghurttal, finomra vágott koriander és petrezselyem levelekkel megszórva tálaljuk.