Babos tarja currys árpagyönggyel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hideg téli napokra Hozzávalók 4 személyre: Babos tarja
Currys árpagyöngy
Babos tarja A sózott, borsozott tarjaszeleteket, a felhevített zsírban elősütjük és félretesszük. A zsiradékban a hagymát és fokhagymát megpirítjuk. A tarját visszatéve, összepároljuk, a borral felöntjük, szükség szerint kevés vízzel hozzáadva. A majdnem puha tarját, a leöblített babbal elkeverjük és forrón tálaljuk. Árpagyöngyöt kínálunk mellé köretnek. Currys árpagyöngy Az olajat felhevítjük és a fűszereket belekeverjük. Ha az illatuk felszáll, hozzáadjuk az árpagyöngyöt és kétannyi vizet. 10 percig forraljuk, majd kendővel lefedve 20 perig pihentetjük. Pecsenyevillával fellazítva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||