Almás káposztán sült oldalas (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gizi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Rakott, Párolt, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 db aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
80 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
90 dkg oldalas 429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 órát pároljuk.
Friss kenyérrel, esetleg tejföllel kínáljuk.