Halfondü (boros) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A halalaplevet a borral és a vegyeszöldséggel összeforraljuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük. Sóval, borssal felforraljuk.Tálaláskor a haldarabokat és a tenger gyümölcseit fémkanállal felfőzzük a lében. Leszűrjük és többféle mártással tálaljuk. Kenyérféléket és salátát kínáljunk mellé. A levet végül hallevesként adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||