Halfondü (boros) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ó ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg tengeri sügér ? ? ? ? ? ?
10 dkg királyrák 56 11 0.6 1 0 200
10 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dl halalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halalaplevet a borral és a vegyeszöldséggel összeforraljuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük. Sóval, borssal felforraljuk.Tálaláskor a haldarabokat és a tenger gyümölcseit fémkanállal felfőzzük a lében. Leszűrjük és többféle mártással tálaljuk. Kenyérféléket és salátát kínáljunk mellé.
A levet végül hallevesként adjuk asztalra.