Hús fondü (olajos) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Lili A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Advent, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olajos, fondue bourguignonne, esetében növényi olajat hevítsünk fel, majd tegyük rá a borszeszégőre. A felkockázott húsokat, csirkét, borjút, sertést, marhát kockázzuk fel. a felhevített olajban süssük meg, 1-3 perc alatt, majd a mártásokkal, legalább 4-5 féle illik hozzá, tálaljuk. A húsokat nem érdemes pácolni, a mártogatós elnyomná az ízét és az olajat is, idő előtt, tönkreteheti. Személyenként 3-4 villával számoljunk. Türelmetlen vendégeink is lehetnek. A tálalás lényege a sokféle mártás, saláta és a friss házikenyér. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||