Hús fondü (olajos) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Lili
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Advent, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 liter olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
10 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
10 dkg borjú szűz 120 19.5 4.5 0.3 0 70
10 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajos, fondue bourguignonne, esetében növényi olajat hevítsünk fel, majd tegyük rá a borszeszégőre. A felkockázott húsokat, csirkét, borjút, sertést, marhát kockázzuk fel. a felhevített olajban süssük meg, 1-3 perc alatt, majd a mártásokkal, legalább 4-5 féle illik hozzá, tálaljuk. A húsokat nem érdemes pácolni, a mártogatós elnyomná az ízét és az olajat is, idő előtt, tönkreteheti. Személyenként 3-4 villával számoljunk. Türelmetlen vendégeink is lehetnek. A tálalás lényege a sokféle mártás, saláta és a friss házikenyér.