Rakott, sült tarja (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Hústalan feltétek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 adag vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 adag fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag almabor 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mennyei finom sült tarja recept

Recept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborossal ízesítjük. A gombaragut a hús köré rakjuk (mintegy falat képezve), meglocsoljuk tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal (csak a ragut). A húsokra egy-egy tojást ütünk, pirospaprikával megszórjuk és kb. 1,5 óra alatt, fóliával letakarva készre sütjük.
U