Halkocsonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Böjt, Karácsony, Főtt, Sós, Hideg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A harcsafilét tenyérnyi darabokra vágjuk és besózzuk. A keszeget és a halaprólékot fazékba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a félbe vágott hagymát és fokhagymát. Leöntjük, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, végül egy órát, nagy lángon forraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd vászonkendőn átszűrjük. A lében negyed órát, csendes tűzön főzzük meg a filéket, harcsa helyett használhatunk bármilyen szálkamentes halat. A halat tegyük tányérokba és hagyjuk hűlni. A levet hagyjuk forrni és időnként cseppentsük hideg tálra és, ha megdermed, szűrjük a filékre. Ha megkocsonyásodott, tálaljuk. Citrom, majonéz és friss kenyér illik hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||