Majoránnás, füstölt kenőmájas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst, 1 kiló tokaszalonnát és 80 dkg májat megabálunk. A zsíron átpároljuk a finomra vágott hagymát, majd belekeverjük a fűszereket. A nem főzött részeket, a hagymás keveréket és az abált részeket áteresztjük a húsdarálón, jól átkeverjük, majd finom lyukú darálón ismét áteresztjük. Sertés vastagbélbe töltjük, a végeit bekötjük és 40 percig abáljuk. Leszikkasztjuk és másnap megfüstöljük. 2 hétig hűvös helyen eláll. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||