Tarhonyás hús (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg tarhonya 392 15 3.4 72.9 3.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára szelt húst és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot, majd összepároljuk. Közben köménnyel, sóval és borssal ízesítjük. Félpuhára pároljuk. A tarhonyát, a félretett olajban, kevergetve, aranybarnára pirítjuk, a húshoz adjuk, majd kétannyi vízzel felöntjük. Jól átkeverjük, majd fedő alatt, kis lángon, puhára főzzük.
Savanyúsággal és friss kenyérrel tálaljuk.