Tarhonyás hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára szelt húst és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot, majd összepároljuk. Közben köménnyel, sóval és borssal ízesítjük. Félpuhára pároljuk. A tarhonyát, a félretett olajban, kevergetve, aranybarnára pirítjuk, a húshoz adjuk, majd kétannyi vízzel felöntjük. Jól átkeverjük, majd fedő alatt, kis lángon, puhára főzzük. Savanyúsággal és friss kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||