Tojássaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Hidegkonyhai készítmények, Buli, Böjt, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Előételek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
8 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára szeljük. Két tojássárgájából, a fűszerekkel ízesítve, a két deci olajból majonézt készítünk. A tejföllel lazítjuk, a finomra vágott hagymát, a tojást és a metélt petrezselymet belekeverve, a salátát behűtjük. Friss zsemlével tálaljuk.
Szárazabb, hideg húsok mellé is kínálhatjuk.