Kolbászos hagymás bab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Lili A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Előételek, Húsételek, Reggeli, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk rajta. A végén belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a darabolt chilit, a magokat, ízlés szerint távolítsuk el. Kissé összesütjük és felöntjük a borral. Belekeverjük a leöblített, lecsepegtetett babot és 5 perc alatt átfőzzük. Friss kenyérrel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||