Kolbászos hagymás bab (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Lili
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Reggeli, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 doboz chilis babkonzerv 0 ? ? ? ? ?
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk rajta. A végén belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a darabolt chilit, a magokat, ízlés szerint távolítsuk el. Kissé összesütjük és felöntjük a borral. Belekeverjük a leöblített, lecsepegtetett babot és 5 perc alatt átfőzzük.
Friss kenyérrel kínáljuk.