Bőrös malacoldalas tekercsben sütve, langyos lencsesalátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Bálint A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Kemence, Csőben sült, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Bőrös malacoldalas tekercsben sütve
Langyos feketelencse saláta
Bőrös malacoldalas tekercsben sütve A malacoldalast a bőrére fektetjük, majd a fűszerekkel meghintjük. A közepére tesszük, a szintén megfűszerezett combdarabot. Feltekerjük és a konyhai zsineggel átkötjük. Olajos kézzel bekenjük és sóval is átsimogatjuk. Tepsibe tesszük, a félretett olajat, a bort és két deci vizet aláöntve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Két és fél órát sütjük. A szaftjával időnként locsoljuk meg, a szaftot, ha szükséges, kevés forró vízzel pótoljuk. Szeletelés előtt negyed órát pihentessük. Másnap hidegen is pompás. A lencsesalátával szilveszterkor tálaljuk. Langyos feketelencse saláta A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Az olajból, ecetből, mustárporból és borsból kevert mártással összeforgatva langyosan kínáljuk. Finomra vágott zellerzölddel meghintve adjuk asztalra. Malacpecsenye mellé vagy önállóan pirítóssal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||