Langyos feketelencse saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Bálint A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Sült, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Az olajból, ecetből, mustárporból és borsból kevert mártással összeforgatva langyosan kínáljuk. Finomra vágott zellerzölddel meghintve adjuk asztalra. Malacpecsenye mellé vagy önállóan pirítóssal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||