Csípős-savanyú kacsaleves maradékból (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Bálint nap, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg kacsasült 0 ? ? ? ? ?
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 maréknyi bambuszrügy 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A maradék kacsasültet kicsontozzuk, majd a bőrét és a csontokat felöntjük a zöldségalaplével, a szójaszósszal, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott hagymafélékkel bezöldségelve és a felkarikázott chilit hozzáadva, bő fél óra alatt levessé főzzük. A levet leszűrjük és beleszórjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket, majd összeforraljuk. Ekkor tegyük bele a kis darabokra szelt kacsahúst és a szintén csíkokra vágott bambuszrügyet. Ha újraforrt öntsük bele az ecetet és a kevés vízzel elhabart keményítőt. Végül szapora keverés mellett , vékony sugárban, öntsük hozzá a felvert tojást. Szükség szerint utánízesítjük.
Forrón, apróra vágott snidlinggel és korianderzölddel megszórva tálaljuk.