Csípős-savanyú kacsaleves maradékból (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Bálint nap, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A maradék kacsasültet kicsontozzuk, majd a bőrét és a csontokat felöntjük a zöldségalaplével, a szójaszósszal, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott hagymafélékkel bezöldségelve és a felkarikázott chilit hozzáadva, bő fél óra alatt levessé főzzük. A levet leszűrjük és beleszórjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket, majd összeforraljuk. Ekkor tegyük bele a kis darabokra szelt kacsahúst és a szintén csíkokra vágott bambuszrügyet. Ha újraforrt öntsük bele az ecetet és a kevés vízzel elhabart keményítőt. Végül szapora keverés mellett , vékony sugárban, öntsük hozzá a felvert tojást. Szükség szerint utánízesítjük. Forrón, apróra vágott snidlinggel és korianderzölddel megszórva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||