Sajtos tallér kontakt grillben (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Levesbetétek, Köretek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Karácsony, Szilveszter, Bálint nap, Böjt, Kenyérsütő, Sós, Csípős, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A liszthez adom a sót, a borsot, a sütőport és az őrölt köményt, jól összeszitálom, majd a vaj, tojássárgája és tejföl keverékkel jól összegyúrom. Hűtőben pihentetem és diónyi gombócokká formázom. 8 centis körlapokká nyújtom és olajjal kikent kontaktgrillben 4-es fokozaton pirosra sütöm. Önmagában vagy előétel részeként kínáljuk!