Egyszerű marhasült (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Sóval, borssal meghintjük a marhaszegyet és ízlésünk szerint konyhai zsineggel körbekötjük. A serpenyőben felhevített olajon, minden oldalán aranybarnára pirítjuk. Sütőedénybe tesszük, én egy kacsasütőt használtam, de bármilyen lefedhető lábos megteszi. Ráöntjük a zsiradékot, mellé szórjuk a feldarabolt zöldséget és a fűszereket, majd felöntjük, annyi vízzel, amennyi a húst háromnegyedéig ellepi. Nagy lángon felforraljuk, az edényt lefedjük és 140 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 4 órát hagyjuk párolódni, fél óránként a levével locsoljuk meg. A húst lecsepegtetve 10 percig pihentessük, szeleteljük fel, majd a velesült zöldségekkel és tetszőleges körettel tálaljuk. Remekül példázza az olcsóbb marhahúsok felhasználását! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||