Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással
Buggyantott tojás
Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással Melegítsük fel a vajat és az olajat. Kis lángon pároljuk át rajta a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket és a narancs lereszelt héját. Összepárolva dobjuk rá a kis kockára vágott burgonyát. Ha a krumpli üveges lett, öntsük föl az alaplével és főzzük puhára. A darabos fűszereket dobjuk ki, sózzuk, majd keverjük bele a narancs kicsavart levét. A tányérokba tegyünk 1-1 buggyantott tojást és szedjük rá a levest. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Használhatunk korianderzöldet is. Buggyantott tojás Más néven bevert tojás. Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a sárgájára hajtjuk. 3 perc után langyos vízbe kivesszük és a tálalásig ebben tartjuk. A lelógó, rojtos részeket felhasználás előtt eltávolítjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||