Fokhagymás pulykacomb zöldségágyon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Alufólia, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A combot darabokra vágjuk és a fűszerekkel átkeverjük. A krumplit szeletekre vágjuk, majd a húsról lecsepegett fűszeres olajjal átkeverjük és tepsibe terítjük. Rádobjuk a durvára darabolt zöldségeket és a húsokat. Ráöntjük a bort és 1 deci vizet, majd fóliával szorosan lefedve, egy órát, 200 fokos sütőben pároljuk. A fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, teljes hőfokon fél órát pirítjuk.
A vele sült zöldségekkel, kevés párolt rizzsel, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.