Zöldbabos sertéslapocka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát átsütjük rajta. Beleszórva a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Fűszerezzük és kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott zöldbabot és Készre főzzük. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||