Parasztos hagymatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük. A zsiradék harmadában a félbe, majd egymásra fektetve, csíkokra vágott kenyeret pirosra sütjük. Ezt is félre tesszük. A félretett zsír felében, két tojásonként lepényeket sütünk, majd felcsíkozzuk. Mehet a félretett alapanyagokhoz. A többi zsiradékban átpirítjuk a félfőre vágott hagymát, átfonnyasztjuk, majd a borral felöntve zsírjára sütjük. Fűszerezzük és a többi hozzávalóval összeforgatjuk. Tányérokra halmozva, erős paprikával meghintve és tejföllel megkenve tálaljuk. Friss paprikát, paradicsomot kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||