Darált húsos zöldbabpörkölt rizzsel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
50 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
80 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A félpuha húshoz keverjük az ujjnyira vágott zöldbabot és a rizst. Felöntjük 2 pohárnyi vízzel és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Tálalás előtt tíz percig hagyjuk pihenni. Villával fellazítva, tejföllel megcsepegtetve, salátával adjuk az asztalra.