Jugoszláv krémes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Tésztafélék, Teaparti, Kártyaparti Hozzávalók 4 személyre: Jugoszláv krémes
A töltelék
A krém
Jugoszláv krémes Fogalmam sincs, mitől kapta ez a nevet, ez a sütemény, így ne is kérdezzék, de tartalmas és finom! A tészta hozzávalóit egy deci vízzel verjük habosra, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kenjük el. 200 fokra melegített sütőben, kb. negyed óra alatt süssük meg és kihűlés után vágjuk félbe. A kakaós piskótalapot, kenjük meg a krém felével, majd borítsuk be a baracklekvárral megkent piskótával. Kissé nyomkodjuk bele, majd simítsuk rá a krém másik felét. Terítsük rá a félretett piskótát. ezzel is nyomkodjuk le, majd, hűtőben hagyjuk dermedni. Porcukorral meghintve, kockára vágva tálaljuk. A töltelék A babapiskótákat körbekenjük kevés langyos vízzel higított lekvárral. A krém A tejet két evőkanál kivételével felforraljuk. A félretett tejjel a pudingport elkeverjük és a forrásban lévő tejbe öntjük. Jól átkeverve, a lángot eloltjuk és a cukorral, majd a vajjal habosra keverjük. A habbá vert tejszínnel és a fél deci forró vízben elkevert zselatinnal elkeverjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||