Jugoszláv krémes (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Tésztafélék, Teaparti, Kártyaparti

Hozzávalók 4 személyre:

Jugoszláv krémes
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelék
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
2 dl baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A krém
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
3 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Jugoszláv krémes
Fogalmam sincs, mitől kapta ez a nevet, ez a sütemény, így ne is kérdezzék, de tartalmas és finom!
A tészta hozzávalóit egy deci vízzel verjük habosra, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kenjük el. 200 fokra melegített sütőben, kb. negyed óra alatt süssük meg és kihűlés után vágjuk félbe.
A kakaós piskótalapot, kenjük meg a krém felével, majd borítsuk be a baracklekvárral megkent piskótával. Kissé nyomkodjuk bele, majd simítsuk rá a krém másik felét. Terítsük rá a félretett piskótát. ezzel is nyomkodjuk le, majd, hűtőben hagyjuk dermedni. Porcukorral meghintve, kockára vágva tálaljuk.

A töltelék
A babapiskótákat körbekenjük kevés langyos vízzel higított lekvárral.

A krém
A tejet két evőkanál kivételével felforraljuk. A félretett tejjel a pudingport elkeverjük és a forrásban lévő tejbe öntjük. Jól átkeverve, a lángot eloltjuk és a cukorral, majd a vajjal habosra keverjük. A habbá vert tejszínnel és a fél deci forró vízben elkevert zselatinnal elkeverjük.