Hagymás zöldparadicsom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Főétel mellé, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hideg téli napokra, Saláták, Házi befőzés Hozzávalók 4 személyre:
A zöldparadicsomot és a vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A sóval elkeverve egy napot állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét 2 liter vízzel felöntve felforraljuk, közben beleszórjuk a mustárt és az egészborsot, végül a cukorral és az ecettel ízesítjük. A zöldségeket, nem túl szorosan üvegekbe rakjuk, majd a forró lével felöntjük. A főzőlevet tartósítószerrel elkeverhetjük. Az üvegeket szárazdunsztba téve, egy napig állni hagyjuk, majd a kamrapolcra téve, legalább egy hónapig pihenni hagyjuk. Pörköltek, sült csülök zseniális kísérője. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||