Hagymás paprikalekvár (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Sós, Savanyú, Házi befőzés, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sült, Zöldség, Előételek, Főétel előtt, Csőben sült Hozzávalók 4 személyre:
A kápiapaprikát megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük. Egyszer megfordítva, 40 percig sütjük. Lefedve 10 percig pihentetjük, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, a végén belekeverjük az áttört fokhagymát és a fűszereket. Hozzáadva a kisebb darabokra vágott paprikát, fél órát pároljuk. A babért kiszedjük és botmixerrel áttörjük, üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Paprikás ételekhez használjuk vagy pirítósra kenve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||