Mézes-mustáros csirkés szendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Ági Laci
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Töltött, Sós, Meleg, Édes, Hajón is elkészíthető, Húsételek, Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Hirtelen sült, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db bagett 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet csíkokra vágjuk, elkeverjük, a sóval, borssal, a cacennyi borssal, a fokhagymagranulátummal és az oregánóval. Végül a felhevített olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, összeforgatjuk a mézzel és a mustárral. A bagettet félbe vágjuk, mindkét felét megkenjük a majonézzel, beterítjük a saláta mixel elkevert, apróra vágott lilahagymával és az alsó részre halmozzuk a csirkemellet. Beterítjük a vékonyra szelt paradicsommal, majd kissé összenyomva tálaljuk.
Isteni reggeli vagy borkorcsolya.