Kukoricás burgonyalepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Hústalan feltétek, Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
0,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lereszelt burgonyát és a kukoricát, a többi apróra vágott, hozzávalóval elkeverjük. Zsemlemorzsával kiigazítjuk az állagát, majd kiolajozott serpenyőben, egyszer megfordítva pirosra sütjük. Száraz, mártásos húsok, grillételek körete lehet.
Önállóan, mártással kitűnő vacsora lehet.