Epres-joghurtos torony (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
30 dkg tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
30 dkg joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot és a tejfölt tüllel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy órát hagyjuk csepegni. Az epret feldaraboljuk és 2 evőkanál cukorral és a zselatin negyedével felforraljuk, a lime lereszelt héját belekeverjük. Kissé kihűtjük, majd a kerek tálak aljába szedjük. A lecsepegtetett tejtermékeket a maradék zselatinnal, a lime kicsavart levével, a többi cukorral és a vanília kivonattal krémmé dolgozzuk. Meglangyosítva, az epres zselére simítjuk, majd behűtjük. Forró vízbe mártva a tálkákat, kiborítva tálaljuk. Tejszínhabot, babapiskótát és friss epret tálalunk hozzá.