Epres-joghurtos torony (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A joghurtot és a tejfölt tüllel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy órát hagyjuk csepegni. Az epret feldaraboljuk és 2 evőkanál cukorral és a zselatin negyedével felforraljuk, a lime lereszelt héját belekeverjük. Kissé kihűtjük, majd a kerek tálak aljába szedjük. A lecsepegtetett tejtermékeket a maradék zselatinnal, a lime kicsavart levével, a többi cukorral és a vanília kivonattal krémmé dolgozzuk. Meglangyosítva, az epres zselére simítjuk, majd behűtjük. Forró vízbe mártva a tálkákat, kiborítva tálaljuk. Tejszínhabot, babapiskótát és friss epret tálalunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||