Sült csirkecomb Mississippiből (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dalma A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Tizórai gyerekeknek , Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat itassuk szárazra papírtörlőn. Sózzuk, borsozzuk meg, majd liszttel vékonyan meghintve, mártsuk a többi hozzávalóból készített tésztába. Lecsepegtetve, tegyük 180 fokos olajba és egyszer átfordítva süssük pirosra. Az első átfordítás előtt, fedő alatt 8 percig süssük, majd 4 percig fedő nélkül. Rácson vagy papírtörlőn, a felesleges zsiradékot lecsepegtetve, tálaljuk. Burgonyapürét és majonézes káposztasalátát kínáljunk hozzá. Magyar módra, kovászos uborka és friss kenyér illik hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||