Sült csirkecomb Mississippiből (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dalma
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Tizórai gyerekeknek , Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál szárított vöröshagyma 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat itassuk szárazra papírtörlőn. Sózzuk, borsozzuk meg, majd liszttel vékonyan meghintve, mártsuk a többi hozzávalóból készített tésztába. Lecsepegtetve, tegyük 180 fokos olajba és egyszer átfordítva süssük pirosra. Az első átfordítás előtt, fedő alatt 8 percig süssük, majd 4 percig fedő nélkül. Rácson vagy papírtörlőn, a felesleges zsiradékot lecsepegtetve, tálaljuk.
Burgonyapürét és majonézes káposztasalátát kínáljunk hozzá. Magyar módra, kovászos uborka és friss kenyér illik hozzá.