Édes chili szósz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Buli, Édes, Sós, Csípős, Zöldség, Gyümölcsök, Főtt

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A barnacukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymaféléket átpároljuk vele. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, ízlés szerint a magjával együtt. Rászórjuk a narancs lereszelt héját és felöntjük a levével. Sűrűre forraljuk, majd a borecettel és sóval ízesítjük. Kis üvegekbe töltjük és fejreállítva kihűtjük. Sült húsok kiváló ízesítője.