Kolbászos, csilis bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Koleszban főztük, Főétel előtt, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, átpároljuk rajta a finomra vágott hagymaféléket, majd az apróra metélt leveszöldséget. A vékonyra szelt kolbásszal és a liszttel lepirítjuk, majd kellő mennyiségű vízzel felöntjük. A leöblített babkonzervet hozzáadva, puhára főzzük. Közben fűszerezzük. Tálaláskor kevés ecettel ízesíthetjük. Friss kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||