Csirkecomb-burgonya egytál jénaiban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 75 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat a fűszerekkel bedörzsölve, kevés forró olajban elősütjük. A megtisztított, felkarikázott burgonyát sóval, borssal elkeverjük és a finomra vágott hagymafélékkel jénaiba terítjük. Ráöntjük a bort és a hús sütőzsiradékát, majd a tetejére tesszük a combokat. A tálat lefedve, 175 fokos sütőben háromnegyed órát pároljuk. Végül a fedőt levéve, negyed óra alatt, a hőt 200 fokra emelve pirosra sütjük a combokat. Sok salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||