Zöldséges-meggyes chutney (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Csibészke
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Sörözés, borozás, Főétel mellé, Főétel előtt, Buli, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Savanyú, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
50 dkg meggylekvár 288 0.4 0 70.3 0 0
1 ízlés szerint barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál baharat 0 ? ? ? ? ?
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
5 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
6 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 csokor sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott zöldséget megpirítjuk, rádobjuk a két csípős és a három TV paprikát, majd jól átforgatjuk. A kicsire vágott paradicsommal és a fűszerekkel összeforraljuk. A vörösbort belekeverve felfőzzük. Sűrűre párolva, turmixgéppel áttörjük. Üvegekbe töltjük, majd a szokásos módon, fejreállítva, tartósítjuk.