Édes-csípős csirkeszárny (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Főtt, Olajsütő, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
80 dkg csirkeszárny 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat az alaplében, majdnem puhára főzzük, majd kihűtjük. A többi hozzávalóból szószt keverünk, némi főzőlé hozzáadásával. Végül a leszárított szárnyakat beleforgatjuk és bő olajban kisütjük.
Előételnek kínáljuk, önmagában vagy salátával és körettel főételnek sem utolsó.