Húslekvár csirkecombból (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Farsang, Lassan sütött, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kettévágott, majd néhány helyen bevagdosott combokat, kevés forró zsírban elősütjük, majd szorosan, lefedhető sütőedénybe tesszük. Rászórjuk a fűszereket, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, hagymaféléket, felöntjük az alaplével és a borral. Ráöntünk, annyi zsírt, amennyi a combokat bőven ellepi. 90-100 fokos sütőben, 3-4 óra alatt puhára pároljuk. Langyosra hűtjük. A húst lebőrözzük és kicsontozzuk. A leszűrt lé sűrűjével apróra vágjuk. A levet lezsírozzuk és felére beforraljuk. A vagdalt húst elkeverjük a lével, majd üvegekbe töltjük, lehetőleg buborékmentesen, végül kevés zsiradékot öntünk a tetejére. Az üveget lezárva, két órát gőzöljük. Kihűlve a kamrapolcra tesszük. Felbontás nélkül sokáig eláll. Hideg előételként, pirítóssal vagy szendvicsbe kenve kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||