Padlizsán fokhagymás tejföllel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánokat meghámozzuk és 1 centi vastag karikákra vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, majd lemossuk. Egy, sütőbe is tehető, serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megsütjük a padlizsánszeleteket. Közben elkeverjük a tejfölben a felvert tojásokat, az oregánót, a sót és a zúzott fokhagymát, majd a padlizsánra öntjük. Összerázzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Köretként vagy vegetáriánus főételként tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||