Gyorséttermi bundázott csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Bundázott , Olajsütő, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1/2 csésze kukoricapehely 370 7.7 0.6 83 4 0
1/2 csésze zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 kg csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csésze liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa keverékével bepanírozzuk. Középforró olajban, egyszer megfordítva pirosra sütjük. Rácson vagy papírtörlőn lecsepegtetve tálaljuk.
Burgonyapürét és káposztasalátát kínáljunk mellé.