Mézes-csípős csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Tizórai gyerekeknek , Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet csíkokra vágom, a reszelt gyömbér, méz, ketchup, , szójaszósz és erős pista keverékkel átforgatom, majd sózom, borsozom. 2 órát állni hagyom. Az olaj felében a csíkokra vágott répát és a félfőre vágott hagymát átsütöm. Leszűrve, félreteszem. A csirkét a szaftja nélkül a félretett olajban megsütöm, majd a zöldségekhez keverem. Belekeverjük a páclét és összesütjük. Az előírás szerint főtt tésztával, citromlével és petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||