Fokhagymás csirkecombok sörben sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 dl barnasör 51 0 0 5.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
16 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
8 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat a sóval, borssal és a rozmaringgal beszórjuk, majd az olajjal bekenjük. Tepsibe tesszük és mellészórjuk a félfőre vágott hagymát és a kis kockára vágott fokhagymát. Felöntjük a sörrel, majd fóliával szorosan lefedve, 40 percre 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A fóliát levéve, még tíz percig sütjük, közben a szaftjával locsolgatjuk.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.