Fűszeres sült lazac (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Főétel, Halak és hidegvérűek, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lazacfilét gondosan kiszálkázzuk, majd a kevés olajjal bekenjük. A lereszelt hagymákat a fűszerekkel elkeverjük és a halszeletekre kenjük. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és a maradék olajjal megcsepegtetjük. 180 fokos sütőben, fél órát sütjük. Burgonyapürével és párolt kukoricával tálaljuk.