Gombás lapocka tejfölös mustármártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát felkockázzuk és a finomra vágott hagymával, fokhagymával a felhevített olajon megpirítjuk. Rádobjuk a dobókockányira vágott, sóval és borssal meghintett húst, a felszeletelt gombát, majd aranybarnára sütjük. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Ráöntve a mustárral elkevert tejtermékeket, a serpenyőt fóliával szorosan lefedve, 25 percre, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tálalás előtt beleforgatjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Főtt tésztával, párolt rizzsel vagy knédlivel adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||