Ízes oldalas (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 185 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg oldalas 429 12 42 0.3 0 72
6 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük le. Tegyük 250 fokra előmelegített sütőbe, majd negyed óra múlva csökkentsük a hőt 120 fokra, pároljuk 2 óra 20 percig, majd vegyük le a fóliát. 180 fokon pirítsuk 20-25 percig.
Steak burgonyával és sok salátával tálaljuk.