Fokhagymás csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
20 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kicsontozzuk és gyengéden kiverjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A zsíron a szalonnát kisütjük és a pörcöt kieszedjük. A zsiradékon a combok mindkét oldalát barnára sütjük. Kivesszük és a szaftba tesszük a zúzott fokhagymát, a bort, a pörcöt és annyi vizet, amennyi a visszatett húst ellepi. Takarékon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.
Nem egy szociális étek, de nagyon finom.