Majonézes káposztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket finomra reszeljük és az öntet hozzávalóival elkeverjük. Egy órát, hűtőben pihentetjük. Végül tálaljuk.