Marhatekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Párolt, Kukta, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A marhacombból 8 szeletet vágunk, majd gyengéden vékonyra verjük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradék felében a finomra metélt hagymát megpirítjuk. Elkeverjük a kockára vágott uborkával és a mustárral, majd a hússzeleteket megkenjük a masszával. A két végét behajtva roláddá tekerjük és zsineggel körbe kötjük. Sóval, borssal meghintjük és a félretett olajon, körben aranybarnára sütjük, végül kuktába tesszük. Rászórjuk a felkockázott zöldségeket, a fűszereket, leöntjük a borral. Sípolástól számítva fél órát pároljuk. A húst kiemeljük, a zsineget lebontjuk, a szaftból a fűszereket kidobjuk, majd a tejföllel elkeverve bormixerrel összezúzzuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk, majd a húsra öntve tálaljuk. Burgonyapüré, krokett vagy knédli a hozzá illő köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||