Sajtos és magos rudacska (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
igény szerint lenmag 377 24.4 30.9 0 38.6 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
12 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
18 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
16 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A vajjal, az egy kanál tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és a 2 tojássárgájával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Fél centi vastagra sodorjuk, a tetejét a félretett tejföl és tojássárgája keverékkel megkenjük. Ujjnyi csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakrjuk. A reszelt sajttal vastagon meghintjük, a kimaradt darabokat szezám és lenmag keverékkel hintjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Vendégség esetén a többszörösét készítsük.