Sajtos és magos rudacska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A vajjal, az egy kanál tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és a 2 tojássárgájával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Fél centi vastagra sodorjuk, a tetejét a félretett tejföl és tojássárgája keverékkel megkenjük. Ujjnyi csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakrjuk. A reszelt sajttal vastagon meghintjük, a kimaradt darabokat szezám és lenmag keverékkel hintjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Vendégség esetén a többszörösét készítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||